Introdaction

Výchova a výcvik

 

Výcvik psa je jeden z najpodstatnejších aspektov v živote psa. Bez kvalitného výcviku veľa psov pravdepodobne bude neposlušných až nezvládnuteľných. Dobre cvičený pes je oveľa šťastnejším psom! Potrebuje málo obmedzení, umožňuje okamžité ovládanie, čo mu môže v určitých situáciách zachrániť život (napr. zrazenie autom a pod.). Čím je pes spoľahlivejší, tým má väčšiu voľnosť. Neposlušný až nezvládnuteľný pes nie je zdrojom radosti, ale skôr starosti... Na druhej strane poslušný – dobre vycvičený pes robí svojmu majiteľovi radosť aj kvôli tomu, že majiteľ s ním môže ísť v podstate všade a vďaka svojej poslušnosti je uznávaný a vítaný, priťahuje viac pozornosti a záujmu od členov rodiny a návštevníkov.

Aké okolnosti Vás prinútia vyhľadať cvičiteľa pre Vášho psa:

- obstaranie plemena náročnejšieho na výchovu
- nedostatočné skúsenosti s výchovou a výcvikom psov
- domáci výcvik psa bez preukázateľných výsledkov
- náhle alebo postupne sa vytvárajúce zlozvyky u psa
- prílišná dominancia psa voči členom rodiny
- problémy pri spolunažívaní s inými domácimi zvieratami
- nedostatočný čas na výcvik

Výcvik možno začať so psom akéhokoľvek plemena a v akomkoľvek veku. Ak ste si kúpili psíka s rodokmeňom, bolo by škoda nepredviesť jeho krásu na výstave, jeho šikovnosť a vlohy na skúške a bonitácii a uchovniť ho, čo môže priniesť veľa potešenia a to nielen Vám,tag heuer replica watches ale aj chovateľovi od ktorého ste psíka zakúpili. Takýto psík má veľké vyhliadky na nájdenie si partnera na krytie a krásne potomstvo.

Pri našom výcviku na výstavy sa zameriavame na nácvik kroku a klusu v kruhu, zvykanie psa na manipuláciu s ním (kontrola chrupu, genitálií, výstavný postoj), ovládateľnosť v rušnej skupine ľudí a psov čo môže byť bez dostatočnej prípravy „kameň úrazu“ na výstave.
Prípravu na výstavy vykonávame v rámci výcviku poslušnosti – naučiť psa základom poslušnosti a absolvovanie základného výcviku je nevyhnutnou súčasťou jeho vystavovania.

Psy sú osvedčeným pomocníkom človeka pri jeho obrane a strážení jeho majetku už celé veky, sú považované za jeden z najspoľahlivejších „nástrojov“ v tejto oblasti ozbrojenými zložkami i súkromnými osobami...
Snažíme sa naučiť Vášho psa všetko potrebné, aby pre Vás dokázal byť spoľahlivým strážcom rodinného krbu, rodinných príslušníkov alebo firmy.



Pre majiteľov psov, ktorí chcú, aby ich pes bol tým, na aký účel si ho zadovážil ponúkame:

- socializáciu psov
- výchovu a výcvik psa v základnej ovládateľnosti – zvládnutie základných cvikov
(privolanie, sadni, ľahni, ponechanie psa na mieste, chôdza pri nohe,call omega ovládateľnosť psa v pouličnom ruchu)
- príprava a absolvovanie skúšok z výkonu pre pracovné plemená psov
- SVV - skúšky všestranného výcviku platné v SR a ČR
- IPO - medzinárodne uznávané skúšky
- SchH - skúšky nemeckého národného skúšobného poriadku
- príprava psov na absolvovanie výstav a bonitácií
- špeciálny výcvik psov na ochrany objektov a osôb

 
Copyright ©2011 drsny